6 грудня ми провели третій вебінар із запланованої серії онлайн-семінарів «Особливості нордичних народних вищих шкіл». Його темою було “Обговорення статті Навчаймось для життя“.

Після того, як автор статті “Бери відповідальність”, Райнер Біркелюнд (Regner Birkelund), поділився основними ідеями статті, учасники вебінару мали нагоду поставити свої питання автору і обговорити статтю в групах. Багато питань стосувались саме майбутнього України і того, як у нас застосувати досвід Данії, якій також довелось воювати за свою землю!

У презентації Райнера Ви побачите додаткову інформацію про данські інституції, які реалізують ідеї Ґрундтвіґа, а також цінні ілюстрації цих ідей.

Ось деякі питання з тих, які прозвучали час цього вебінару:

  • Як починати розвиток мережі народних вищих шкіл і навчання в них, якщо в суспільстві прийнятним є обман?
  • Де ще в данському суспільстві – окрім народних вищих шкіл – люди вчаться будувати довіру, бути милосердними, надійними, сповненими надії та радості?
  • Як залучати батьків і їх дітей шкілького віку до навчання і розвитку кращих цінностей?

Звертаємо увагу на те, що під час вебінару відбувався синхронний переклад з англійської мови на українську. Завантажте собі і слухайте україномовну звукову доріжку в ті моменти відео, коли в ньому чуєте англійську.

Також радимо вам подивитись відеозаписи попередніх двох вебінарів і прочитати обговорен статті:

ВІДЕО: обговорення статті “Навчаймось для життя”