25 жовтня ми провели вебінар “Обговорення статті Бери відповідальність“. Це був вже другий вебінар із запланованої серії онлайн-семінарів «Особливості нордичних народних вищих шкіл». (Радимо вам подивитись відеозапис першого вебінару і прочитати першу статтю!)

Після того, як автор статті “Бери відповідальність”, Бйорн Хансен (Bjørn Hansen), поділився основними ідеями статті, учасники вебінару мали нагоду поставити свої питання автору і обговорити статтю в групах. Багато питань стосувались саме майбутнього України і того, як у нас застосувати досвід Данії, якій також довелось воювати за свою землю!

У своїй презентації Бйорн запропонував напрямки навчання вчителям для того, щоб розвивати певні цінності, які відповідають певному рівню відповідального громадянства.

Ось один з прикладів питань, які прозвучали під час вебінару:

  • Умовно вважаємо, що є демократичні сили та антидемократичні. Чому демократичним силам необхідно вживати багато зусиль для підтримки демократії, а антидемократичним – без зусиль вдається мати підтримку?

Звертаємо увагу на те, що під час вебінару відбувався синхронний переклад з англійської мови на українську. Слухайте україномовну звукову доріжку в ті моменти відео, коли в ньому чуєте англійську.

Радимо Вам також прочитати інші статті з серії книг і подивитись відео-записи їх обговорень:

ВІДЕО: обговорення статті “Бери відповідальність”