26 січня 2024 року в НВШВовчок” завітали засновники приватних загальноосвітніх шкіл з Київщини та інших регіонів України. На зустрічі також були представники місцевої громади. Чернігівську районну державну адміністрацію представляли голова Андрій Попик, його перший заступник Сергій Крамаренко та голова Кіптівської ОТГ Володимир Володимирович Кучма.

Про це відзняли дуже цікавий відео-сюжет:

Дивіться також коротке відео про те як один з корпусів школи виглядає всередині. Також можете прочитати про цю подію у Фейсбуці НВШ Вовчок.

Процитуємо Сергія Чумаченка:

“звернув увагу на те, що скандинавське суспільство і нордичні держави, якщо стикались з якоюсь системною проблемою, перш за все шукали системне ОСВІТНЄ РІШЕННЯ.Так, Народні вищі школи в Данії з‘явились як відповідь на суспільно-політичну проблему (крах абсолютної монархії) і економічну кризу пов‘язану з індустріалізацією в повоєнний період. У Швеції тотальне пияцтво та засилля культури споживання призвело до створення двох найбільших освітніх асоціацій, etc., ect., … прикладів багато і на різних рівнях. Але знову ж таки, найбільш стійким і холістичним рішенням стала підтримка виникнення мережі Народних вищих шкіл. Таким чином формула стійкості та виходу на наступний рівень виглядає так – ПРОБЛЕМА – СИСТЕМНЕ ОСВІТНЄ РІШЕННЯ – ЗМІНИ В СУСПІЛЬСТВІ ТА ДЕРЖАВІ.”

До речі, раніше ми записали 11-хвилинне відео про особливості народних вищих шкіл:

Що таке народна вища школа, що відбувається і як виглядають Нордичні народні вищі школи – дивіться на сторінці Народна вища школа нашої Бази знань.

Відеосюжет про НВШ Вовчок