7 жовтня 2021 року в Urban Space 500 у Києві під час Книжкового Клубу №6 презентували книгу Більдунґ. Нордичний секрет краси і свободи. Це український переклад книги членів Римського Клубу Лене Рейчел Андерсен і Томаса Бйоркмана “The Nordic Secret. A European story of beauty and freedom”.

Під час цієї зустрічі Катерина Ясько запропонувала прочитати цю книгу в колі знань (навчальному гуртку), а наприкінці зустрічі до нас підійшла Ірина Шарпило і сказала, що хоче взяти участь у організації такого кола знань.

Наступного дня Наталя Пустільнік написала нам комент: “Привіт! То як ідея щодо регулярних зустрічей для обговорення книги?”

Ось так вже 20 жовтня дванадцятеро бажаючих зібрались в Urban Space 500 для того, щоб домовитись про організацію кола знань для прочитання книги “Більдунґ. Нордичний секрет краси і свободи”:

А 20 жовтня Сергій Кошман (автор терміну “Коло знань”) написав комент під фотками з цієї зустрічі: “якщо буде треба допомога з форматом – звертайтеся”.

Тож, під час другої зустрічі нашого Кола знань 3 листопада, Сергій підкоригував нас у розумінні того, що таке Коло знань, і запропонував ряд ідей для того, щоб зробити наше Коло результативнішим.

Перші планувальні зустрічі завершились.

Наступна наша зустріч, яка відбулась 21 листопада, вже була присвячена обговоренню перших двох розділів книги – особливо другого. Кожен з нас сприйняв написане під своїм кутом зору, в кожного виникли свої питання – і їх обговорення допомогло краще зрозуміти зміст розділу.

Один з висновків, до якого ми прийшли: якщо поруч не маєш тих, кому цікаво поговорити про те, що тебе бентежить у суспільстві – збери коло інших, кого бентежить те саме, щоб хоча б обговорити це – з цього може вирости гарна справа.

Наступну зустріч плануємо у грудні. Загалом, будемо зустрічатись допоки не обговоримо всі 5 частин книги “Більдунґ. Нордичний секрет краси і свободи”.

Тож долучайтесь до нашої групи у Facebook, щоб бути в курсі подій і мати можливість задати нам питання про Кола знань і Народні вищі школи. А питання про Більдунг ми більше висвітлюємо на нашій Facebook-сторінці – слідкуйте за публікаціями і коментуйте.

Просто, щоб передати настрій, пропонуємо короткий відеозапис зроблений після нашої третьої зустрічі:

Коло Знань для обговорення книги про Більдунг