Зображення з оригінальної статті

Це – переклад шведськомовної статті.

Народні вищі школи (НВШ) Сконе спільно організували збір коштів на роботу організації Save the Children в Україні. Серед теперішніх заходів НВШ для збору грошей проводяться театральні вистави та блошині ринки.

– Ми не лише хочемо показати нашу підтримку всім, хто постраждав від війни – ми просто маємо це зробити. Йдеться про солідарність і відстоювання демократії та прав людини. Але йдеться також про щось настільки важливе, що ми, як люди, повинні щось зробити з жахливими речами, які відбуваються, щоб разом створити силу, сміливість і надію, які можуть зупинити те, що відбувається, — каже Лейф Нордін (Leif Nordin), голова народної вищої школи Сконе (Skånes).

Коли Росія вторглася в Україну, співробітники та учасники кількох народних вищих шкіл швидко знайшли різні способи висловити свою підтримку тим, хто постраждав від війни в Україні. Деякі школи вже мають власну налагоджену співпрацю з організаціями допомоги та сприяння, а інші в умовах надзвичайної ситуації почали збирати гроші, одяг та інші необхідні речі.

Народна вища школа – це така форма навчання, яка здатна заохочувати, мобілізовувати та спрямовувати зацікавленість громади. Ми знаємо вже давно, що такі інституції є важливим внеском у демократію в нашій власній країні. Тепер це стає особливо зрозумілим. Демократія вимагає, щоб ми всі відстоювали її та зобов’язувалися дотримуватись права кожної людини жити в безпеці та свободі, каже Лейф Нордін.

Тепер народні вищі школи (НВШ) Сконе спільно організували збір коштів на роботу організації Save the Children в Україні. Серед теперішніх заходів НВШ для збору грошей проводяться театральні вистави та блошині ринки. Інформація про те, що саме роблять народні вищі школи, є на сайті кожної зі шкіл. Спільний збір коштів тривав до 21 березня.

Спільнокошт шведських НВШ для України