Друзі, ми хочемо звернути вашу увагу на загальноєвропейський рух, який зародився, буквально, в останні кілька років, і швидко набирає силу та популярність у світі.

Цей рух ініційований футурологом, екномістом, Повним членом Римського Клубу – Лене Райчел Андерсен (Данія).

Причини такої швидкої прогресії зрозумілі. Лене Андерсен вдалося об’єднати людей, які розуміють, що вирішення проблем, з якими зіткнулись усі ми – від національного рівня до глобального – лежить у площині нового мислення і нової цивілізаційної культури. Кризи породжені людиною на час приходу ХХІ століття, не вирішити старими звичними способами. Нам потрібне рішення, яке здатне принципово змінити звичні пріоритети і звичний погляд на світ.

Людина вже стикалась із подібними викликами. Крах звичного устрою світу заснованого на силі і автократії у XVII–XX століттях, породив, на хвилі філософського романтизму, дивовижне явище Більдунгу – концепції вільного розвитку людини заради кращого світу.

На думку соратників Лене Андерсен, які об’єднались у Nordic Bildung Network і European Bildung Network, нам потрібен Новий Більдунг або Новий Ренесанс, заснований на Новій Освіті для кожної людини.

Учасники European Bildung Network, серед яких багато видатних вчених, мислителів, бізнесменів і політиків, звернулися до світу з Маніфестом «Кращий Більдунг – краще майбутнє». Ми, в ініціативі «Більдунґ в Україні», не просто поділяємо кожне слово Маніфесту, ми брали участь у його підготовці.

Прочитайте його. Якщо слова та ідеї Маніфесту вам близькі, приєднуйтесь і підписуйте його!

Дякуємо за відео Олегові Терещенко!

Прочитайте і підпишіть Маніфест більдунґу!