Друзі, вітаємо!

У межах проєкту UKR-FOLK Український скандинавський центр організовує онлайн-лекцію «Історія шведського фолькбільдунґу».

Двомовний воркшоп відбудеться у форматі лекції та групових дискусій.

Дата — вівторок 04 червня.

Час — 16:00–17:30 за шведським часом, 17:00–18:30 за київським часом.

Робочі мови — англійська й українська.

Тривалість — 1,5 год.

Формат: онлайн у Zoom.

Реєстрація за покликанням: https://forms.gle/S4dBTCmGHEU6PCXVA

Запрошуємо приєднатись усіх, хто цікавиться шведською концепцією фолькбільдунґу, унікальною моделлю неформальної освіти дорослих та народними вищими школами. Разом розглянемо історичний вплив народної освіти на суспільство Швеції, а також її актуальність для сьогодення та майбутнього України. 

Програма вебінару

Ознайомтесь з попереднім планом вебінару:

17:00–17:10 — Вітальне слово, вступне слово про проєкт та порядок денний [Anastasia Antonyk].

17:10–17:40 — Що таке шведська модель фолькбільдунґу? Дослідження історичного впливу фолькбільдунґу у Швеції та скандинавському регіоні [Йохан Левгрен — доцент Університету Південно-Східної Норвегії].

17:40–17:55 — Групові дискусії та рефлексії.

17:55–18:15 — Як шведська модель фолькбільдунґу пов’язана із сьогоденням і майбутнім України? [Сергій Чумаченко — член правління Української мережі більдунґу, засновник Народної вищої школи «Вовчок»].

18:15–18:25 — Групові дискусії та рефлексії.

18:25–18:30 — Підсумки та запитання модератора [Анастасія Антоник].

Про проєкт UKR-FOLK 

UKR-FOLK — спільний проєкт, який координує Sunderby folkhögskola. Реалізується завдяки підтримці Шведського інституту [Svenska institutet]. Мета програми — зміцнити громадянське суспільство в Україні через навчання та підтримку українських вчителів, молодіжних працівників і наставників. Програма передбачає різні формати заходів — лекції, майстер-класи, стажування у Швеції. Одне із завдань проєкту — співпраця між українськими та шведськими педагогами та працівників з молоддю.

Реєструйтесь на вебінар «Історія шведського фолькбільдунґу» 4 червня